N-VA stelt alternatief traject voor

LEBBEKE - N-VA Lebbeke stelt een alternatief tracé voor dat Denderbelle ontziet. ‘Het tracé', zegt voorzitter André Segers, ‘loopt ten noorden van de Dries.

Vanaf het kruispunt Dries-Hoge Brug-Denderbellestraat belandt de voorgestelde weg op de dijk ten noorden van Bellebroek, richting Oudegem.

Dit tracé tast Denderbelle niet aan, bewaart de waterbergingscapaciteit van het Broek en is budgetvriendelijk. In tegenstelling tot het noordelijk tracé, is het korter en behoeft het geen twee overbruggingen over de spoorweg in Oudegem.'

‘Dit tracé', onderstreept volksvertegenwoordiger Karel Uyttersprot, ‘kwam tot stand in samenspraak met buurtbewoners, lokale actievoerders, Voka en Barry Callebaut. Het kan rekenen op een breed draagvlak. We verdedigden het al bij de provinciale overheid.'

Verduidelijking:

het alternatief tracé kwam tot stand op initiatief en in samenspraak met de buurtbewoners . Nadien werd het voorgesteld aan/ besproken met heel wat belanghebbenden. Zo ook aan Voka (plaatsbezoek met mobiliteitsverantwoordelijke 17.06.2011) , Barry Callebaut (plaatsbezoek 09.09.2011 met de HSE manager).

De voor- en nadelen van de verschillende tracés werden met hen besproken, toegelicht en naar oplossingen gezocht. Zij toonden belangstelling voor de argumentatie en het voorgestelde traject, maar spreken uiteraard geen voorkeur uit voor het ene of andere tracé; zij willen wel zo vlug mogelijk een oplossing. Uit bovenvermeld artikel zou men kunnen afleiden dat zij actief aan een bepaald traject meewerken.

0 reacties:

Een reactie posten