"Mobiliteit (?) in Lebbeke" en de N41 (4) 3.5t Denderbelle/Dendermonde

Met de rubriek “Mobiliteit (?) in Lebbeke ”* willen wij de aandacht trekken op een aantal anomalieën rare zaken die wij in het straatbeeld tegenkomen of die ons gesignaleerd worden.

3.5 t vanuit Denderbelle niet toegelaten in Dendermonde !

Komt men van Denderbelle, Hoge Brug, richting Denderbellestraat te Dendermonde, dan zien wij op de grens een verkeersbord waaruit blijkt dat vervoer van + 3.5t verboden is.

Komt men omgekeerd van Dendermonde, richting Denderbelle, dan staat er een bord dat van daaruit 3.5 t wél toegelaten is.





Toch wel merkwaardig!



  • Op dit ogenblik kunnen vanuit Denderbelle, de vrachtwagens van +3.5 t, maar evenmin de autobussen of ander vervoer van 3.5 t , NIET richting Dendermonde rijden, maar moeten zij op dat kruipunt rechts de Dries op, en dan ? Via de Bellestraat of Blijstraat?

  • Omgekeerd mogen vrachtwagens van + 3.5 t Denderbelle wel binnen, maar zijn kunnen NIET uit Dendermonde komen want in de Denderbellestraat zijn zij verboden…

Karel Uyttersprot : Laat dit nu juist een belangrijk punt van discussie zijn rond de N41 , die de Hoge Brug kruist en een op/afrit voorziet oa richting Dendermonde, maar blijkbaar laat de stad geen camions of bussen(ook geen schoolbussen +3.5t !) toe …Een moeilijk houdbare situatie waardoor alle zwaar verkeer , vrachtwagens, autobussen,…verplicht worden op grondgebied van Denderbelle een uitweg te zoeken.

Dendermonde mijdt zo zwaar verkeer op haar domein ten laste van Belle.

N-VA Denderbelle-Lebbeke- Wieze is dan ook van oordeel dat het hoog tijd wordt dat de bevoegde bestuursverantwoordelijken van beide gemeenten samen zitten om dergelijke, onbegrijpelijke verkeersreglementering op te lossen, aldus André Segers.

*“Mobiliteit(?) in Lebbeke”; Zo wezen wij reeds op ontoegankelijke parkeerplaatsen in Wieze (1), op vrachtwagens die langdurig parkeren op de Brusselsesteenweg (2), en de onbereikbare postbus aan het Gemeentehuis van Lebbeke(3). Wij zullen het gemeentebestuur hierop wijzen, en het kan niet moeilijk zijn om dit, en vele andere kleine mobiliteitsproblemen, zonder kosten, op te lossen

Namens N-VA Lebbeke-Denderbelle-Wieze

André Segers - voorzitter
Karel Uyttersprot - communicatieverantwoordelijke 0497/522 800

0 reacties:

Een reactie posten