Ruimere kinderbijslag voor 16-21 jarige gehandicapten

Beste Persmedewerker,

PERSMEDEDELING Ruimere kinderbijslag voor 16-21 jarige gehandicapten
Initiatief van Pieter Paul Moens

Kinderen, geboren na 1992 en die te kampen hebben met een handicap, kunnen genieten van een verhoogd kindergeld. Jongeren, geboren voor 31.12.1992 vielen, om budgettaire redenen, uit de boot. Pieter Paul Moens (20 j) bond de kat de bel aan.

André Segers, ondervoorzitter N-VA Lebbeke verduidelijkt:” Pieter Paul Moens lijdt zelf aan een handicap. Hij lijdt aan het Aspergersyndroom, een vorm van Autisme.

Het loutere feit van voor of juist na 1 januari 1993 geboren te zijn, was bepalend of men het verhoogde kindergeld kreeg of niet.Hij nam het initiatief deze discriminatie weg te werken via een parlementaire tussenkomst van N-VA volksvertegenwoordiger Sarah Smeyers.

Minister Sociale zaken Onkelinx en staatssecretaris Fernandez hedden hier oor naar en zullen , jongeren, ook geboren voor 31.12.92 dit verhoogde kindergeld toekennen. Het gaat om zowat 4000 jongeren die hiervan zullen genieten.

Het is de tweede maal dat Pieter Paul Moens erin slaagt om een belangrijk initiatief voor gehandicapten op de agenda te krijgen.

Vorig jaar was hij initiatiefnemer voor een ‘Auti-pas’, een pas die personen die aan autisme lijden, steeds bij zich zouden dragen zodat hulpverleners zouden weten hoe te reageren in geval van problemen. Dit voorstel is nog in behandeling. En nu neemt hij het weer op voor deelgenoten van tussen de 16 en de 21 jaar voor een verhoogd kindergeld.”

Pieter Paul Moens is 2 ° jaarsstudent aan de Hogeschool Gent Campus Aalst, waar hij een ICT-informaticaopleiding volgt, hij is tevens aktief binnen Jong N-VA Lebbeke en Jong N-VA Dender.

Voor N-VA Lebbeke
Hugo De Mol , Voorzitter
André Segers, Ondervoorzitter GSM 0479 045 653

0 reacties:

Een reactie posten